1-2 (47) Filip Gustafsson (ass Linus Srömgren)
Billy Svenske, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Sam Dada
Ernad Sadiki
Avb: Shahram Moradi, Rasmus Bodevind, Tage Bondesson, Herman Schmidt

Tråkig inledning på kvalet.
Det blev en tung start för Torpas del i kvalet till div 4. Vi har bra grepp om matchen men slarvar bort segern.
Starten på matchen blev inte som vi önskade när vi kom i underläge redan i 4:e minuten. Det blev mål på matchens första hörna. Först en nick som tog i stolpen (i hjulet en Smålänningen), retur, ny nick som Samuel räddar men på returen sitter bollen i mål. Åter ett nickmål där vi kommer till korta i huvudspelet. Torpa kom tillbaka starkt och kvitteringen satt i 13:e minuten. På vår första hörna gick bollen över alla, nytt inspel från Fredrik Sedin och med en vacker nick satte Linus Strömgren bollen i mål. Sedan blev det TIF för hela slanten. Linus hade skott som täcktes till hörna, ett nytt skott över och dessutom hade både Ernad och Filip skott som räddades. Bästa läget fick Linus i 29:e minuten men ur snäv vinkel gick bollen utanför. V/D skapade ingenting och deras passningsspel var ganska svagt. Halvlekens sista chans hade Linus men skottet satt i utsidan av stolpen. 6-0 i bra chanser sista halvtimmen men bollen ville inte in. 3-1 i paus hade mer motsvarat spelövertag och chanser.
Starten på andra blev perfekt för vår del när ledningsmålet satt i 47:e minuten. Linus kom loss i djupled, skottet räddade mv med en fotparad men returen satt Filip Gustafsson distinkt i mål. Äntligen ledning och Filip hade läge för 3-1 men skottet gick utanför i 51:a minuten. Vad som hände sen är svårt att förklara men vi blev passiva, tar många felbeslut och lät V/D ta över. Samuel räddar ett friläge och V/D har ett skott i stolpen och en farlig frispark. Billly Svenske stack emellan med ett skott över. Kvitteringen skulle komma i 71:a minuten. På ett högt inlägg tvekar Samuel och nicken går in i en båge över honom. Det låg i luften men åter började vi skapa chanser när först Rasmus hade ett skott över och på ett inspel från Rasmus stötte Linus bollen rak på mv från nära håll. När vi inte fick utdelning blev vi sårbara bakåt och V/D skulle få in ett avgörande i 82:a minuten. Man anföll på vår vänstersida och till slut blev det en foul i vårt straffområde. Bollen satt enkelt i mål på straffen och hemmalaget hade 3-2. Vi flyttade upp det mesta men skapade ingen farlighet i slutet. Det blev en sur förlust men för många missar i båda straffområden avgjorde. Spelmässigt är vi överlägsna i 55 minuter men kunde inte förvalta övertaget. Egentligen var V/D ett mediokert lag som knappast skulle var ett topplag i femman. Vi får skylla oss själva men det svider att förlora en inledande kvalmatch. Vi delar ändå ut en del plus. Fredrik, Johan, Filip, Billy och Linus jobbade hårt men vi hoppas alla har revanschlusta när Hovmantorp väntar i nästa omgång.